Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Saturday, May 17, 2008

Hari Guru 2008


Salam.

Alhamdulillah, semalam kita dah menyambut hari guru dengan jayanya.
Tahniah kepada senior-senior form 4 yang telah menguruskan Sambutan Hari Guru 2008 ini.

Sedikit pengenalan mengenai Hari Guru di Malaysia:

Hari Guru di Malaysia disambut pada 16 Mei setiap tahun sebagai penghargaan kepada para guru. Tarikh ini dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committee) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita.

Dokumen tersebut yang dikenali sebagai Laporan Razak (Razak Report) telah menjadi Dasar Pelajaran Kebangsaan semenjak itu.

rujukan - http://ms.wikipedia.org/wiki/Hari_Guru_di_Malaysia

yang kat atas ni, saje je letak. Hoho. Ana tertarik ngan perkataan "Laporan Razak". Agak jakun sebab pernah jumpa perkataan tu dalam buku sejarah. Haha. Ok. Serius~

Semalam, ada banyak aktiviti yang telah dijalankan.

Bagi banin, ada futsal, galah panjang dan bola tampar (kalau tak silap la)
Banat pula, ada melambung bola, bring it to me, perah air dalam botol, lukisan si buta, kupas kulit epal (ustazah sahaja) dan lain-lain lagi (tak ingat plak ;p)

Persembahan Form 5 yang secara mengejut tu memang menarik perhatian ramai orang! Ana pun terkejut time tu. Kweng3

Persembahan najahan best gak.

Err.. Ana tak tau la nak tulis apa lagi pasal hari guru.
Apa-apapun, hari guru ni best :)))

Akhir kata, happy belated hari guru to all teachers in Malaysia! ;)
(FYI, date hari guru untuk setiap negara adalah berbeza. Perr, ana jakun sket sebab baru tau)

Sekian, terima kasih.

.: wassalam :.

1 comment:

KHairun165 said...

haha...Selamat Hari Guru to all teachers in SMIH..walaupun terlambat skit..hehe..