Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Sunday, May 11, 2008

uKhwah iTu mAnis....


assalamualaikum.....
hmm....ni first time ana letak post so sebenarnya tak tau nak tulis apa...
nak tulis pasal mukhayam, Aliya dah tulis dah. So ana nak tulis tentang yang insyaallah boleh merapatkan kte semua.....

so sebelum apa2, ana nak letak satu lirik lagu yg menyentuh tentang persahabatan yang terputus sebab graduate... Mungkin kteorang belum habis sekolah lagi kan tapi fikirlah tentang kawan-kawan kita yang nak pindah tahun depan. Nanti jarang juga kan jumpa mereka nanti. Jadi,terimalah lagu ni.....

"friends forever"

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
We would get so excited and we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels

As we go on
We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
Come Whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels



Dah tengok kan lirik dia...
boleh jugaklah kaitkan dengan kitaorang....Bagi kawan-kawan kita yang tiada tahun depan,jangan risau. Kalau ana, ana takkan lupakan korang.... Harap perkara yang sama bagi orang lain......Jangan bagi sampai lupa kawan-kawan yang tiada tahun depan.Kenangan-kenangan manis yang ada kalau boleh ana nak simpan sampai bila-bila sebab hilang kawan tu satu kehilangan yang teramatlah besar......Ana ni pulak,tahun depan semua kawan-kawan yang ana rapat dah nak pergi jadi ana nak habiskan masa setengah tahun yang masih ada dengan mereka supaya nanti taklah terasa sangat kehilangan mereka. Bagi orang lain yang kawan baik mereka nak pindah tahun depan, jangan sedih...sebab kalau ukhwah itu ada,hidup ni akan sentiasa manis walau apa pun yang jadi.....


Jadi sampai sini sahajalah post ana yang panjang ni.....Tahun ni nak PMR kan?? Jadi berusahalah bersama agar semua dapat capai 9 A.....Periksa pun minggu ni juga kan?? Jadi mula dari sekarang usaha korang supaya kejayaan dalam genggaman kita...

10 comments:

Aliya Khair said...

perr athirah..
terharu ana bace post nih..
sedih plak rase..
samela kite, kwn2 rapat kite pon nk pindah next year T-T

kite suke lagu nih.. huhu ;)

aLmaz cahayaBerlian said...

ladu de macm mane ah?? nyanyi sket...

Aliya Khair said...

maz.. cube awk cari kat imeem.com ..
vitamin c - friends forever (graduation).. best tau.. ;)

::aThirahkahar:: said...

ceh....tengoklah sape kan yg buat post tu.....
aah,kte pun suke lagu ni....
sedihla bila fikir ramai yg nak pindah nanti.....

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Ckp pasal pindah, ada org yg raser2 nk pndh taun dpn ker???
Paperpn pikirla masak2 sblm nk wat tindakan, sbb ana rasa skolah hidayah adalah skolah yg plg baek kt dunia.

Ana ada sorang kawan yg skola kt MRSM and kawan ana cakap ckgu2 kt skola sana semuanya x risau anak murid mereka and diorang xprnh risau samaada pljr diorang phm / x. Itu baru skola MRSM blm lg skola harian yg biasa, jd klu tgk blk mmg laen ngan skolah hidayah.

JD, PIKIRLA MASAK2 SBLM WAT KPTSN.

::aThirahkahar:: said...

saya setuju seratus peratus dgn kata2 anonymos tu...tak taula nape org nak pindah dr smih.tapi kalau dah terpaksa mcm kes pindah ke nak wat mcmmane kan??

Abduh said...

X silap ana klu f3 nak naik f4, ustzh Kamaliah nak tapis budak2 yg bermasalah... X silap ana la...

::aThirahkahar:: said...

jadi makin ramaila yg akan kaluar?mcm tu eh?

Abduh said...

tgk dlu a. klu ramai yg bermasalah, ramaila yg kluar.

Aliya Khair said...

ushh,, gtu ek..

tp next year mesti ade gak yg msk kan..