Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Monday, November 10, 2008

Lawatan Form 3 ke Melaka

Salam.

Pada hari Sabtu, 8 November 2008 yang lalu, beberapa orang pelajar tingkatan 3 bersama-sama 10 orang guru pengiring telah pergi ke Melaka, Bandaraya Bersejarah. Kami pergi dengan menggunakan 3 buah bas, Bas 1 (banin&banat), Bas 2 (banat) dan Bas 3 (banin). Tempat-tempat yang telah kami lawati ialah A' Famosa Animal World Safari di A' Famosa Resort yang terletak di Alor Gajah, Melaka dan juga Bandar Hilir, Melaka.

A picture worth a thousand words. Ana letak gambar jelah ye. Dengan description sikit2.

Dalam bas 1.

Alhamdulillah, sampai pun!

Disambut oleh maskot dan 'orang asli'
yang agak menakutkan.
Maskot2

Haiwan2 yang tinggal di situ

Multi-Animal Show

Nasi Ayam yang sangat mahal
(RM 12 sebungkus)

Monkey Island.
Nak pergi sana kena naik feri.
Jumpa org MIC. Huhu.

Naik trak pula untuk melihat haiwan2 liar.

Chicken Farm

Wild Wild West Show

Setelah penat melihat2 show dan haiwan2, kami pergi membeli-belah di kedai2 yang menjual souveniers. Ada yang tak nak lepaskan peluang untuk mengambil gambar dengan ular sawa. Including me. Uhuk!
Kemudian, sementara menunggu bas yang sungguh agak lewat tiba (janji melayu), kami mengambil gambar beramai-ramai. Gambar banin takde lagi. Kalau sape2 ada, editla post ni dan tambah gambar banin.

Para peserta rehlah banat, asatizah dan anak2 asatizah.

Kemudian, kami pergi bershopping di Bandar Hilir. Ada yang pergi membeli-belah di Megamall dan ada juga pergi kat gerai2 seberang jalan. Team ana sempat dinner kat sana, alhamdulillah.

Then, bertolak pulang ke Johor. On the way, berhenti di Machap untuk solat Maghrib dan Isya'. Team yang tak sempat dinner, dinner kat sini. Kemuadian, kami sambung perjalanan pulang ke sekolah.

Semua kepenatan. Pada hari Jumaat dan Sabtu, blog ini sangat sunyi. Pada hari Ahad pula, blog masih sunyi tapi dah ada la beberapa orang mula shout. Hari ni dah aktif sikit. Ok abaikan. Tak masuk SPM pun. Ape2pun, lawatan ini sangat best! Kenangan yang betul2 manis dan berharga. Hari terakhir kite berjumpa sebelum mengambil keputusan PMR. Tahniah dan terima kasih kepada semua yang telah terlibat dengan program ini.

Semoga berjaya kepada semua yang bakal menduduki SPM pada esok hari
terutamanya X-Gen SMIHJB.
Kami doakan kejayaan anda semua, insya-Allah.

Kepada semua warga Generasi 12 SMIHJB;
Sayonara kitaaaaa... akan berjumpa lagi..
Sayonara, sayonara,
sampai berjumpa lagi..

.: wassalam :.

3 comments:

nads said...

aliya ,
mane awk dpt gmba wild wild west show uh?

awk kn xpegi.

ok fine!
kite pon xpegi.
kite kn kump same.

hah?

Aliya K said...

haha~ duh~
kte mintak org la.

KHairun165 said...

ntah
duh~
ape laa...
eh, lawak ah yg sayonara tuu
hihi
rindu bdk2 jepun plak....