Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Wednesday, February 18, 2009

Organisasi Generasi ke-12

Bismillahirrahmaanirrahim..

Assalamualaikum w.b.t.
Seperti yang kita semua telah sedia maklum, beberapa hari yang lalu, warga tingkatan 4 SMIH ada buat pilihan raya kecil bagi melantik ketua dan lain2 tu. Alhamdulillah, hari ini keputusannya telah pun selamat (?) dikeluarkan. Jadi, ini organisasi kita yang baru ye :)

Pemantau:
Nadhirah Othman

Amir:
Abdullah Munzir Mokri

Timbalan Amir:
Muhammad Farid Raziman

Amirah:
Afiqah Abdul Rahman

Setiausaha:
Muhammad Ihsan Abdul Halim
Raudhah Mohd Salleh

Bendahari:
Amirul Akif Abdul Aziz
Nurul Izzati Azmi

Ahli Jawatankuasa

Unit Dakhili:
Muhammad Syihan Md Amir
Nadia Fariza Mohd Rafiz

Unit Khariji:
Ilham Nasharuddin
Nur Athirah Kahar

Unit Ekonomi:
Taufiq Hamidi Noor Hisham
Ili Syazwani Shairi

Unit Penerbitan:
Muhammad Hanif Muhammad Nassir
Aliya Khairuddin

Unit Mawar:
Nur Izatur Farhana Mohd Said
Anisah Taha


Insya-Allah, inilah apa yang majoriti kita undi, jadi, terimalah ia dengan hati yang terbuka. Demi kemaslahatan kita bersama (?).
Jadi, sebarang cadangan atau ape2 lah kan, komen ke, sila kemukakan kepada mereka yang namanya tertera di atas.

Harap maklum.
Sekian terima kasih.

.: wassalam :.

46 comments:

NS. said...

pelik!
bile mase kite undi utk s/u banin?

abduh said...

ikot taun lepas nye kot..

SumOne™ said...

Untuk AUTHOR...
sedikit pembetulan...

Muhammad Syihan *Md Amir
Ilham *Nasharuddin
Muhammad Hanif Muhammad Nassir

al-farouq said...

salam...ana rase..gpk2008 h mnjlnkn 2gas mrk dgn baik,lgpun ana rase s/u mmg kene ade 2 pun..

al-farouq said...

knpe tibe2kuar organisasi gen12 dkt blog?????sdgkn perkarenye blom diumumkn lg kt sume peljr??knpe?why?limaza?can somebody answer or explain my question...???

Aliya K said...

uh. sorry..
xpelah. sikit je yg eja xbtul. sekurang2nye ana x tulis 'bunga' atau 'kumbang' atau ape2 kat dpn nama tu..


hah? ape? what? maaza?? kia? eeh?
belum diumumkan kat semua pelajar??
bukan dah ke?
(maksud ana, kpd plajar generasi12)
lepas zohor smlm..

dah kan? kan? kan?

::aThirahkahar:: said...

eheh.
apakah?

adakah munculnya masalah komunikasi??

macam ni,
banat dah tahu pasal benda ni semalam.
wakil tingkatan dah umumkan.

tak tau pulak orang lain tak tahu....

al-farouq said...

ape yg dah?
sape ckp dah?
xde org ckp dah...
nti sorg je y ckp dah..
org len sume ckp blom..
ketua gpk2008 pun ckp blom..
.......ana bg cadangan,,,,
cube bayangkn,bdak2 len blom tau..
tp bdak2 y bkk blog dah tau..
agak2 nye la kan..ape pendapat
bdak2 y LEN tu akan ckp klu diorg tau psl hal nie...
hmmm..ntah la
kpd sume org:
pikir gune kepala otak bkn
kepala lutut...wslm

Aliya K said...

hmm. ana xtaula banin dah tau ke blom pasal benda ni.
takkanla xde org umumkan kot?

tp yang pasti dan confirm,
banat generasi12 yang hadir semalam semua dah tau pasal result ni.
diumumkan selepas solat zohor di musolla.
xcaya tanya timb pengarah GPK kte thn lps.


hmm.. ape2lah..

::aThirahkahar:: said...

okay3...
sabar skit cik al-farouq.

first sekali,
anda ni banin ke banat?

andaikata banin,
itu ana tak tahu.
tapi kalau banat,
mmg semua dah tahu pasal benda.



agaknya banin blum diberitahu psl benda nih.

jadi banat tak tahu apa2.
lagipun kalau nak salahkan post tu tak adil lah.

sbb mmg setiap berita baru yg ada mmg akan dipost disini.

jd rasanya masalah dia hanyalah ketidak samaan masa pemberitahuan
organisasi.

mungkin kata2 ana ni tak jelas sgt.
jadi ana minta maaf awl2 lg.

al-farouq said...

salam..sekali lg ana muncul..
klu dkt pihak bnt, organisasi ini dah diumumkan...tp,knpe masih ade y mempertikaikan knpe ade perlantikan s/u dikalangan bnn??
bknkah perkara ini perlukan penjelasan dr pihak gpk sendiri sblm organisasi diwara-warakan..??
terutama sekali drpd ketua gpk 2008....iaitu Muhammad Mustaqim bin Mustafah.ahli gpk2008 sudah tentu telah membincangkan ttg perkara ini....harap jelas..tlg jgn ambil ringan terhadap perkara mcm nie..

Aliya Khair said...

apakah?

"tlg jgn ambil ringan terhadap perkara mcm nie.." ??

perkara macam ni perlu diambil berat ke?

yg pasal s/u tu, biar jela. (wlpn ana sendiri baru terperasan dan pelik seketika)

tak payahla nak besar2kn perkara mcm ni ek..

kalau rasa mcm musykil2 lagi, jom ah kite tanya sape2 yang patut.

::aThirahkahar:: said...

sebenarnya kan,

org bukannya mempertikaikan tau.
cuma pelik wa musykil je mcm mana blh ada s/u bnn.

dan penyelesaian ana mudah je.

pergi tanya org yg uruskan pilihan raya ni.

jd kpd alfarouq,
moga anda akan lebih jelas lg ttg hal ini pd masa akan dtg.


kte perlu khusnuzon.
sbb kte tak tau apa yg terjadi disebalik proses undian ni...

*ana skg aliya k.
tlg jgn gemparkan benda ni mcm mount versuvius.

al-farouq said...

ana bkn ape..ana cume xnk pelajar len keliru,sbb ape y mrk dpt x same dgn y pihak gpk paparkan..

ini utk kebaikan batch antunna jugak..

ana xnk bile antunna dah terhantuk baru nk terngadah,

sbb bile nasi dah jd bubur xde bnde lg y bley dibuat,

ana bg tau bnde nie supaya antunna bley sediakan payung sblm hujan,

dan pelajar len x mnjd talam dua muka..dpn baik ttp belakang sebaliknya

ape2 pun..di mane ade kemahuan di situ ade jalan,

dan alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..usaha sehabis mungkin.

alang2 mandi biar basah satu badan..

jgn nanti kite putih mata bkn putih tulang sbb perkara nie..

pokok pangkalnye..jgnlah kite bagai enau dalam belukar melepaskan pucuk masing2..

sebaliknya jdlah bagai aur dengan tebing y saling bekerjasama..

yg penting usaha..masakan dapat sagunya klu tidak dipecahkan ruyungnya..

NS. said...

kecoh seyy al-farouq.
xle hndle ar.

hmm masalah komunikasi.
xpe. yg penting yana da bgtau banat en?

thira : xperlu nk bwk unsur the lotus eater. tau la cekgu kp ajar english.

NS. said...

tmbhn:

mane ade ikut taun lps punye.

ajk belia dan sukan xde.
hahah.

abduh said...

heh.. ye ar kot..

SumOne™ said...

To:Aliya K

Hmmmmm...
Tq kerana tukar nama2 2..

Namun, lg sorang yg blom tukar..
*Taufiq Hamidi Noor Hisham

Nama ayah dier 2 kna ada..
Baru adil

To:al-farouq

Ana harap bnda yg kecik nie anta/i xyah nk perbersarkan ah...
Apa yang penting... (bukan KERJASAMA)
generasi 12 dh ada organisasi utk '09..
dan kita doakan yg terbaik utk diorg bg memimpin batch kte...
Ambillah pengajaran daripada pengurusan GPK1.3 2008...

saya! said...

sumone. rmi org kate gtu.
ambil iktibar dr pengurusan gpk taun lepas.
ana xtahu pape.
so senyap je lah.

org bwahan lah katekan.

eyy bukanlah org bwhn sgt.
ana presiden pengetua taw!
haha memain jek lah.

*sje xnk tulis name sbnr. sbb klu tgk ayat da bole tahu spe. klu hebatlah!

jundullah said...

bley tlg jelaskan...
SumOne sape..??

haah..kecoh seyy al-farouq..
sape dier..??

nk jugak jd ajk belia dan sukan..
x pe la..nnti ana tlg cadangkan dkt organisasi gen12,utk wat pilihan raya bg kekosongan kerusi tersebut..

harap bersabar ye..
xkn lari gunung dikejar..

SumOne™ said...

Bley tlg jelaskan...
jundullah sape..??

ajk belia dan sukan??
cadangkanlah pada MT generasi 12..
bley korang undi nama ana nnti...
Huhuhu...

NS. said...

haha undi sumone.

xyahlah ade ajk belia dan sukan.
kerusi tu xwujud taun ni.
lgpon da ade unit khariji + dakhili en?

tym lps pmr dulu tu laen ahh.
lgpon xelok bnde2 gni.
laro eyy.

tetian time tatih.

diyana said...

klu roboh kota melaka,
papan di jawa saya dirikan,
klu sungguh bagai dikata,
nyawa dan badan saya serahkan.

ku sangka nenas di tengah padang,
rupanya kaktus yang berduri,
ku sangka panas hingga ke petang,
rupanya hujan di tengah hari.

Sixth_may! said...

KECO R al-farouq...... org da umumkan nk keco2 lak. huh!!

+akufobia+ said...

all the best untuk team baru.semoga terus berjaya.ngee.

n.a.d.s said...

knape nk letak sgala unsur sastera dlm nih?

oklah.
ta de pape. xkesah pon.

SumOne™ said...

Kami xletak segala unsur sastera kerana kami adalah pelajar SAINS TULEN (AGAK menjawab soalan)...
Hehehe..

nads budak sastera! said...

AGAK menganjing disitu.

yelahh wahai insan yg amek est!!

diyana said...

salam..
ape kurangnye bdak yg amik sastera??

setakat est..ape la sangat subjek
tu..hehe

sastera pun ok what...
ini x bermakna ana puji bdak yg amik sastera..

ini juga x bermakna ana perli bdak yg amik sains tulen..

ala kullihal..SumOne dan nads budak sastera, jgn terasa..
its just my opinion..

so..berbaiklah korang berdua dan jgn bergadoh..

ingatlah..air dicincang
tidak akan putus....

SumOne™ said...

Hmmmm....
Berbaik???

AGAK mustahil DI SITU...

BTW, TQ 4 the 'nasihat'..

tekaSiapa said...

Beza BI dengan EST:
BI tu macam english 'kampong'.
Kalau nak gi overseas, dapat A2 EST tu pun dah kira bagus sangat.

Kalau setakat pergi IPTA je, tak payahlah pechah kepala ambik EST.

wallahua'lam.

abduhIMTITHAL said...

Mengikut Kate2 Ustazah Fazliaton.. EST lebih mementingkan SAINS DAN TEKNOLOGI manakala ENG 1119 kite blajar grammar, literature, word baru.. Dan dalam Karangan EST perlu diselitkan TERM2 SAINS dalamnye..

TQ

diyana said...

sape nk jadual pekse..??

mon : bio aqi est addmath
tue : che/ea tafsir pqs phy
wed : bm bi fiqhsirah
thu : bat math sej
fri : psi pa qth

thanks..harap maklum

sebarkan kpd rakan2 yg len..

tolong peka dgn subjek aliran masing2..

klu x faham, bley tanye ana

ape2 je..
subjek xde ke..?
mase xde ke..?

p/s : jgn lupe wat ulg kaji
doa solat n tawakal Ilallah

SumOne™ said...

Jadual Peksa???
xper...
Ana blaja bukan kerana peksa..

NS. said...

ish tension seyh.

jadual tu ade sedikit pembetulan.

harap maklum.

diyana said...

maaf..pembetulan jadwal pekse

thu : bat math pa
fri : psi sej qth/haf

harap maklum

Anas Abd Jalil said...

Hmmmm...Macam-macam telah berlaku sejak dua menjak ni.

nads. said...

titoo.

+Jundul^Muslimin+ said...

From senior... adoyai.. ape la antum ni.. bende yg kecik di besar2kan.. kalo stakat bincang pasal s/u la.. bincang bende remeh temeh ni.. x payah la sampai nak berperang mulut n berperang type.. huhu.. juz nasihat.. coz perkara ni kan bleh diselesaikan dgn care yg lebih MATANG.. antum cube lah be matured!! antum dah form 4..16 tahun tu... emm.. jgn la marah ana plak tulis bende ni..hoho.. juz nasihat dari senior yg berpengalaman pasai bende ni.. lgpun kan.. byk lg masalah yg antum kene pk patutnye.. terutamanya masalah ummat!! wahh.. eg: masalah batch korang ke.. masalah tarbiyyah batch korang ke.. watever la yg berkaita..
k guyz... all da best in ur life!! ingat... beramallah dgn ilmu yg ade k... one more.. juz nak sentuh skit bab sastera n sains yg antum gaduh2 tu.. antum akan tau.. yg mane yg lebih hebat bile antum dah habis blaja di bangku skola nnt.. yelah.. juz nak antum renung2 kan k.. byk2 pemimpin kat dunia ni.. mereka di kalangan org yg dari bahagian mane ek?? sains tulen ke arts??? so..renung2kan dan selamat beramal!!

Anas Abd Jalil said...

Diharapa agar jundul muslimin dapat menggunakan nama sebenar beliau. Apa-apa pon terima kasih.

SumOne™ said...

Btol ckp Anas Abd Jalil

Kerana Belia Benci NICKname..

AK said...

jom buat kempen sifar nickname.

merepek. gi study la!

nadiyahsyahiranordin said...

hah! amek nih.

belia benci nickname sgt.

::aThirahkahar:: said...

amik ni lg:

belia benci nama nickname sgt gila beb.


abaikan bhs yg agak..
erk?

eh2, sumone kira nickname tak?

eheh. cr pasal

SumOne™ said...

Oppssss..

Amaran pertama...

Hehehe..

nads bdk baik. said...

totoh tile tet.

lala~~