Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Sunday, August 2, 2009

Perhimpunan ISA.

Some amateur pictures on  ISA gathering found at http://forum.fotomedia.com.my/ 

Semalam kat KL memang banyak roadblock pasal ni. Kedai pun banyak tutup.


 
The gathering, near Sogo probably



















Muslimah with Teargas+H1N1 protection


















The PAS and PKR guys.


Foreign tourists hit by FRU teargas :o
























 The Malaysian Police, with dog.

9 comments:

ben said...

yang benar itu pasti akan menemui kejayaan...janji Allah itu benar..

+akufobia+ said...

apabila si peminjam kuasa terlupakan DIA.

syfiq... said...

apabila si peminjam kuasa terlupa nak SAMAK.

ammar93 said...

"aku rase...
KL takkan jammed kalau buat camtu....
kedai2 takkan tutup....
para peniaga takkan mengadu rugi...
org awam pun...
takkan tersekat kat dalam kedai...

malah...
syarikat lrt akan bertambah untung...
sebab 100 ribu org turun...
kedai2 serbaneka akan untung sebab ramai org nak beli air...
ekonomi malaysia pun boleh berkembang...

kan...kan...?

ape yg gmi buat tu...
mengikut konteks islam...
ISA tu HARAM sebab akta tu zalim...
menganiya org...

bukan sebab saja-saja nak p...
ingat org takde keje lain ke...?

dah kalau dr mintak baik2 tak pernah nak dengar...
jd nye..dah takde cara lain...
terpaksa lah mintak sokongan dr rakyat...

untuk membuktikan yg ape kerajaan buat tu tak betol...
rakyat skang...bukan mcm dlu....
rakyat skang dah celik IT...

ingat rakyat yg joint tu...
suke2 nak p...?
mcm dah takde keje lain...
da la skang ni nak raye...
ingat aku taknak p shopping untuk raya ke...?

tp..aku turun gak...
sebab aku nak perjuangkan nasib keluarga mangsa ISA tu...?
korang tak kesian ke...?
sebab aku nak kan keadilan...
mcm tu jugak ngan org lain...

bende ni...
bukan baru tahun ni timbul...
dah bertahun-tahun...
dah nak basi...
tp....still takde perubahan...

sape tak bengang...
ade yg kene tahan sampai 8 tahun...
lame tu....

kot ye pun mmg salah....
pe salahnye dakwa kat mahkamah...
then jatuhkan hukuman yg setimpal...
ni main perosok kat dalam penjara je...
ingat bagus ke...?

ingat lg pasal anak tahanan ISA yg meninggal tu...?
yg bapak die tak sempat nak tengok jenazah anak die
dek sebab kerenah org atasan kat kemta...

kalau korang...?
pe korang rase....

adil ke...?


sampai skang....rase sakit hati tu...
tak padam2 lagi...
pe masalah...?

mase fru nak sembur kat area depan bangunan agung pas tu...
waktu tu...
kami dah bersurai pun...

yg si fru nak pegi sembur jugak tu apasal...?
bukan diorang tu yg menghalang jalan...?
bukan diorang yg mengugat ketenteraman awam...?

waktu tu...aku dah dekat jejantas dah...
nak balik naik lrt...
diorang nak jugak sembur...
org dah habis...
baru nak sembur...
bukan tu cara org pengecut ke...?
ke sebab diorang dah takde keje lain...?

aku mmg sakit hati giler...

ni ade plak idea nak suruh pemimpin atasan seperti Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim; Penasihat DAP, Lim Kit Siang; Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang; dan Pengerusi Gerakan Mansuhkan ISA (GMI), Syed Ibrahim Syed Noh.
ni kene ISA...

lg la giler....

ya ALLAH...sabar la banyak...
mcm ni lah...
kalau dah duduk bawah pemerintah zalim...
buat sakit jiwa je..."

ammar93 said...

dirembat dr iluvislam....

luahan dr org yg pg bende tu....

"aku pun ade kat situ lah....
tak payah nak gebang....
perhimpunan tu takkan jd kecoh kalau polis tak kacau....
peniaga takkan mengadu rugi kalau fru tak sembur gas pemedih mata tu...
kedai-kedai takkan tutup kalau polis tak kejar org untuk tangkap...
keadaan takkan huru hara kalau polis tak kacau...

dah kalau kene sembur dengan gas pemedih mata...
takkan nak berdiri statik kot...?

aku yg kene sipi2 pun...
dah mcm nak terbakar kulit....
tak campur mata berair...
belum yg kene betol2 sedas depan muka....
konfem la kene lari selamat kan diri...

dah tau org awam ade skali...
yg nak sembur jugak kenape...?

kami just nak hantar memorandum...
sambil jalan...
bukan nak bakar bangunan...
kami jalan elok2...
sambil bertakbir...
mintak kekuatan dr ALLAH...

bukan kat malaysia yg ter cinta ni...
sebuah negara yg sungguh demokrasi...
yg ade kebebasan bersuara...

salah ke...?
ade menganggu ketenteraman awam ke...?

aku tak faham betol lah...

org awam pun satu...
dah tau kat KL ade perhimpunan...
yg p turun KL gak...
sape suruh...?

takkan tak bukak paper...
tak bukak tv...
tak ingat mase himpunan bersih dlu...?

lebih kurang mcm tu lah mase
himpunan gmi hari tu...

hadus...

sape yg mengugat keselamatan org awam sape ni...?
aku sendiri nyaris kene belasah dengan kayu belantan tu...
diorang main tibai je...
tak pikir...
org laki ke pompuan ke...
ingat kayu belantan tu ringan dan nipis mcm kayu lapis ke...?
nasib baik sempat ngelak...
kalau tak....
mau meninggal aku ni...
tak pun..masuk icu..

kami pegi pun...
ade bawak bom ke....?
ade bawak pistol....?

kalau ye...
baru lah dikata kan menganggu gugat keselamatan awam...
ni..
kami datang dengan tangan kosong...
tak bawak ape senjata pun...
(bawak garam je...tu pun untuk keselamatan diri seniri)
ni dikatakan menganggu keselamatan awam...?

pe salahnye...
kalau...
sambil2 jalan tu...
polis ade...
buat kawalan trafik...

kami jalan...
berarak ke istana...
gune satu lorong dr jalan raya tu...
kami jalan perlahan-lahan...
jaga keselamatan kami...
jaga keselamatan org yg bawak keta tu.....

MhMn said...

Pengajarannya,
polis spttnya mlncrkn lg perhimpunan ini n bknnya porak-perandakn lg..

ben said...

aku SOKOOOONG!!!

ammar_lfc said...

klu kt uk dulu.... org bwt demonstrasi polis uk akn escort dr mule smpi habis.... dieorg akn jg perarakan wat ever it takes...x de plak nk catilyst utk bwt kecoh....

ak said...

hmm.. rindu seh uk..