Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Tuesday, December 22, 2009

Perhatian!!

Assalamualaikum,

Perhatian kepada semua warga generasi 12,

Mulai esok,Rabu-23 Disember 2009 antum tidak dibenarkan sama sekali untuk membawa barang-barang elektronik seperti handphone,mp3,camera dan lain2 ke sekolah.

*Juga dikuatkuasakan mulai esok,jika ada sebarang kelas tambahan diadakan,antum x dibenarkan langsung untuk membawa peralatan elektronik ke sekolah.Begitu juga buat pelajar asrama,penggunaan handphone langsung tidak dibenarkan walaupun pada hari Ahad.Ini bermakna,penggunaan peralatan elektronik yang dilarang tidak dibenarkan langsung untuk dibawa ke sekolah

Jika barang antum dirampas,ianya hanya akan dipulangkan pada akhir tahun 2010.

Arahan drpd Ustazah Norhawanis Samion

p/s:minta disebarkan.

24 comments:

bdk yg membantah... said...

M A C A M M A N A K E P A D A O R A N G 2 Y A N G T I D A K D A P A T M E N G A K S E S I N T E R N E T ? ?

p e m b a n t a h said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Org yg menyokong said...

Kalau antum nak bljr di SMIH ikut peraturan SMIH. Klu x nak silakan kluar.

ammar93 said...

no comment...astonished...frust!!..

+akufobia+ said...

alaa.(macam mana nak datang sekolah ni.HP kena tinggalkan kat rumah walau nak ambil adik.(dangdang.(ada kaitan ke?sibuk je.)))huhu.ni mesti kes tak main dalam classkan.kalau tak,ustazah takde la sampaiTERpaksa keluarkan arahan macam ni.(kot.)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Org yg menyokong said...

Kpd Anonymous di atas, bukan ke kat sekolah ada pengumuman mengatakan HP dilarang bawa. belum kuatkuasakan lg. minggu dpn br start. Lagipun bukan ke kat sekolah ade PUBLIC PHONE. etika bertutur dlm internet JGN MENCARUT.

Anonymous said...

kt luar mencarut dibolehkan la??
o0o0o.

Penyokong said...

Tak kate pon boleh. Dah besar pnjg kan? Boleh fikir sendiri mana baik mana buruk.

org di tgh2 said...

thats enough, swearing isnt the ansewer

btw. public phone (sms):60 sen.if not mistaken

Anonymous said...

dan public phone tu selalu rosak.paham?S,E,L,A,L,U, r.o,S,A,K,.

dan emergency case x leh jangka.paham?X,L,E,,H,J,A,N,G,K,A.

tup2 sok orang trpakse gune public tu,tp x leh sbb rosak or desperate coz x de duit syiling..kan ke menyusahkantu nmenye..

n ingat sket,bebudak asrama tu parent diowang jaoh.diowang pon member kite gak.

lastly,klo wat pape biala owg rse seronok nk skit kt bumi hidayah

pahlawan sunan said...

btul ckp anonymous tu..

Pilihan said...

Dtg skola utk study bkn utk seronok. Klu nk bawak HP boleh tp kene kasi Ust Hawanis. Time balik br blh amik.

:) said...

yeah! ana tak nak masuk asrama. muktamad.

syfiq... said...

kepada PILIHAN,
ada pengawas kata bahawa,"tidak dibenarkan sama sekali untuk membawa barang-barang elektronik"

ansar said...

jangan salahkan sesiapa. Siapa yang nak bawa , cubalah jumpa ustazah hawanis sendiri.

:) said...

cukuplah tu kawan2.
jom jd matang :)

kita kan super senior :)

Anonymous said...

ASTAGHFIRULLAH...SUBHANALLAH...

adeh. said...

apa guna marah2 kat sini.marah2 pun,bukan boleh mengubah apa2.kalau rasa nak sangat bawa,sebab selalu ada emergency kes yang TAK DIJANGKA,deal la dengan ustazahHawanis sendiri.ustazah tak la kejam sangat.kalau tak puas hati lagi,jumpa terus ustazahKamaliah.tanya ustazah.adeh.

Anonymous said...

-admin, sila hapuskan (delete) segala komen yang melanggar sensitiviti tatasusila/adab dalam memberi komen sebagai seorang yang membawa imej Islam dan SMIH. tidak ada manfaatnya menyimpan komen2 sedemikian.

Syafiq 007 said...

@anonymous, done. jazakillah for suggestion.

n.u.r.u.l.a.l.i.y.a said...

ya asdiqa'

jgnlah menjadikan sesuatu yg mudah menjadi susah.Jika dikatakan tidak boleh,jadi janganlah buat.Lagipun,kalau telefon sekolah rosak,kan ada bnyk alternatif lain.pinjamlah dkt guru2 atau ape2pun.Ana yakin,kalau antum x mula dulu buat masalah kat sekolah,langgar peraturan, jadi x delah ustazah ketatkan peraturan macam ni sekali.

reflect balik diri sendiri.semuanya salah diri sendiri..so,terimalah akibatnya.

ape2pun cubalah ubah diri sendiri untuk jadi lebih baik tahun ni. jgn m'perbesarkan isu yg kecik macam ni.sesungguhnya ada hikmah di sebalik setiap perkara

wallahua'lam..

p/s:berlapang dadalah dgn segala yg diarahkan oleh pihak sekolah.semuanya untuk kebaikan bersama.^__^

nata said...

bawak jela...
jgn kantoi sudah..
haha...

Anonymous said...

ahaha. komen atas nih best. brilliant