Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Tuesday, October 19, 2010

Logo

Cadangan ; membuat baju, membuat button badge.
Logo ini boleh dimanipulasikan mengikut kesesuaian design.
Harap boleh terima rekaan ini.
Contoh :

"CADANGAN"

Bakal diterima kalau tak busy. Terima kasih.

MINDA KREATIF


Saturday, October 16, 2010

Last

OK semua steady. Lagi 37 hari nak SPM (dari hari entri ni).

Siapa yang dah taknak belajar tu, terpulang. Siapa nak tahu sebabnya, komen.

Dunia Akhir Zaman

Salam. Kepada banin dan banat yang hadir ke Dewan Qadisiyah pada sabtu 10.30am, dan tertanya-tanya video apakah yang ana beria2 sgt nk play kan. Jemput tengok. Harap tengok sampai habis eh.

Part 1

Part 2


Semoga Terkejut.

Friday, October 8, 2010

Booster

Salam. As a responsible one, ana nak buat sedikit cadangan dan action. This is due to our achievement during trial.

GPK TRIAL, 4.48
daripada 113 calon.

Sebelum apa-apa, ana mahu semua orang fikir positif tentang statistik yang bakal ana tulis ni. Kenapa? Mungkin akan ada yang bakal terasa kerana dia tergolong dalam kelas atau kumpulan yang menarik GPK kita ke bawah.

STATISTIK 1
Susunan subjek paling teruk mengikut Gred Purata Mata Pelajaran (GPMP) :
1. Prinsip Perakaunan - 6.02
2. Bahasa Arab - 5.86
3. Add Maths - 5.77
4. Chemistry - 5.71
5. Ekonomi Asas - 5.56
6. Fizik - 5.48
7. Science - 5.16
8. Biologi - 5.02

*semua yang tersenarai adalah bernilai 5.00 (C+) dan ke atas.

STATISTIK 2
Susunan subjek paling teruk mengikut peratus gagal :
1. Akaun - 37% (18 daripada 49 calon)
2. Ekonomi Asas - 34% (11 daripada 32 calon)
3. Bahasa Arab - 32% (36 daripada 111 calon yang ambil)
4. Science - 26% (8 daripada 31 calon yang ambil)
5. Chemistry - 21% (17 daripada 60 peserta yang ambil)
6. Add Maths - 18% (17 daripada 93 yang ambil)

*maksud yang ambil tu ialah jumlah yang hadir pada hari peperiksaan.

SUMMARY STATISTIK 1
- Pelajar yang mengambil akaun harus diberikan perhatian yang lebih. Mungkin GPK tinggi kerana pelajar yang ambil tidak ramai, tetapi yang tidak menguasai subjek itu ramai.
- Bahasa Arab perlu diutamakan, kerana semua calon mengambil subjek ini dan dapat dilihat bahawa kedudukan GPK yang tidak memuaskan. Menggambarkan jumlah yang amat ramai tidak menguasai. A+ = 0 calon.
- Subjek lain perlu diberikan latihan yang lebih bukan sahaja mencukupi. Kerana masalah calon ialah tidak tahu teknik menjawab.

SUMMARY STATISTIK 2
- Kedudukan gagal paling tinggi, Akaun dan Ekonomi, dapat dikaitkan dengan "mutual exam candidate" iaitu pelajar 5 Ikhlas. Push hard babeyh!
- Bahasa Arab, ana tak tahu macam mana nak cakap =.=" Sebab pada ana Bahasa Arab ni datang "by heart" since sekolah rendah. Tapi bukannya ramai sangat pun yang datang ke Hidayah tanpa ada pendidikan Arab, kan?

OVERALL
Dari sudut pandangan ana, paling busuk pun kita boleh dapat 15 STRAIGHT A's. Tu paling busuk. Paling hebat ana rasa, 110 orang boleh dapat straight. Haa yang lagi 3 tu mana? Haa yang tu kita tak tahu.

Yang telah menunjukkan keputusan hebat pada trial ni, kekalkan di atas.
Yang berada di tengah-tengah, pecut ke atas, tak mustahil!
Yang berada di bawah, sila sasarkan tiada gagal dan sasarkan Gred Purata Individu = 3.00.

I NEED YOUR OPINION, I CAN'T DO THIS ALONE WITHOUT YOU GUYS.
Sila komentar pandangan kalian, sila sila sila.