Come on form five, you can do it, more than, more than, you can do it, weella weella wella wella wello, we are the best, the very very best, come on let's do it, tingkatan lima, 2010, woo... ALLAHUAKBAR!! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Yusho wa dare? Oretachi! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Oretachi wa? Form Five! Takbir! ALLAHUAKBAR!

Monday, January 3, 2011

Road To Sarawak [2]

Salam.

Berita terkini.

Kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai R2S, sila minta parents hantarkan nama penuh dan IC kepada pihak penganjur.

Penjelasan kepada persoalan mengenai jadual program, program secara kasarnya akan dibuat selang dua minggu sekali. Bermula 15 Januari sehingga 17 Januari merupakan program pertama dalam bentuk perkhemahan. Tapi, isi program para peserta yang akan tentukan.

Maka kepada sesiapa yang mungkin ada hal lain dalam 4 bulan ni, insyaAllah boleh muatkan dalam jadual. Tak mengganggu sangat pun. Lagipun jadual kita boleh negotiate mengikut kehendak peserta sendiri jugak.

Kelainan pada program kali ni ialah para peserta yang mencadang dan menggerakkan sendiri program yang dikehendaki. Jadi berjaya atau tidak program ni bergantung kepada peserta jugak.
Misalnya boleh je kalau kita nak buat konsert Maher Zain di Johor dan buat untuk orang ramai. Tapi kita kenalah rajin overdose sedikit nak cari dana dan sebagainya. It's all up to us.

Jadi masih ada masa untuk mendaftar. Tapi kena ingat ada quota jadi siapa cepat dia dapat.


Sekian, terima kasih.
"Generasi12, we can do it better"


Pihak penganjur:
Kahar Bin Osman; 0196536201

Sunday, January 2, 2011

Road To Sarawak

Salam.

Sekadar pengumuman dan pemberitahuan.
Seperti tahun-tahun dahulu, sedia maklum bahawa biasanya akan ada program anjuran JIM/IKRAM untuk pelajar lepasan SPM contohnya R2A, R2J, etc.

Tahun ini agak lain sedikit. Local je. Kenapa? Atas beberapa sebab tertentu.

Pasal tu la Bumi Kenyalang yang jadi pilihan.

Kalau berminat, hanya perlu bagi nama penuh dan IC num kepada your's truly.

Buat sementara waktu jela. Nanti akan ada wakil banin tolong kutip nama.
Tapi, untuk pendaftaran ni ahli-ahli IKRAM akan didahulukan. Non-IKRAM akan hold dulu, sebab ada quota. *dimaklumkan untuk tak bg harapan palsu. Tapi kalau nak tu berdoalah agar dpt. InsyaAllah niat suci Allah permudahkan jalan.

Apa kebaikan program ni? Hm, kalau dengar-dengar cerita senior-senior yang dah pergi sure boleh tahu. Tapi antara objektifnya;



1) Untuk membina jati diri.

2) Untuk mendapat experiential knowledge.
3) Mendapat kenalan baru daripada seluruh Johor


Meaning kita akan dapat belajar benda baru, dapat kawan baru. Yang agak bestnya, program yang akan dibuat bukan 100% daripada aturan pihak pengajur. Tapi akan diambil juga idea dan cadangan daripada pihak peserta sendiri. Kalau acara kemuncaknya di Sarawak, dengarnya kita akan membuat kerja dakwah kepada orang asli di sana.



Maka amat digalakkan kepada para lepasan SPM yang dah macam takde benda lain nak buat selain melangut depan komp@TV dan membuat taik mata, jemput-jemputlah sertai program ini. InsyaAllah, bermanfaatlah juga masa lapang yang Allah dah bagi ni. Kalau time interview JPA ke Bank Negara ke dia tanya apa yang kita buat semasa cuti, adalah jugak isi nak jawab tu.

Takdela terkulat-kulat nak reka jawapan.





Sekian, terima kasih.
Segala kemusykilan sila rujuk kepada your's truly. :D

"Generasi12, we can do it better"

Saturday, January 1, 2011

Perkhemahan Nasional di UDARA (PENARA)



Assalamualaikum w.b.t..


Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah :)


26-30 Disember 2010 yang lalu, seramai 28 orang peserta (10 banin, 18 banat) dari sekolah kita telah menyertai PENARA bersama guru pengiring seramai 3 orang iaitu Ustaz Azri, Ustazah Norhidayati dan Ustazah Melly.


Program PENARA ini telah dijalankan di Kem Nur Laman Bestari (kan?) QTH Ulu Yam, Selangor ;)
oh, tema PENARA kali ini ialaaaaaah;


Ukhuwah Teras Kegemilangan
sounds familiar? it is!


Alhamdulillah, jambori yang terakhir kami sertai di bawah tajaan MUSLEH ini merupakan yang paling BEST sebab agak lain dari yang lain. Serius, baaaaaaanyak sangat benda baru yang kami pelajari. dan Alhamdulillah, walaupun hanya 4 hari bersama, kami dapat rasakan kenikmatan berukhuwah kerana Allah s.w.t :D


read further for brief report (sort of) with photos